Op vrijdagavond 15 maart streken de mannen van Sick Sabbath neer in Helmond. Na een rit van bijna 2 uur kwamen zij aan in het muziekcafé in het centrum van deze mooie stad.

Het voorprogramma was al druk bezig met zijn soundcheck en klonk lekker. Na een lekker kopje koffie hebben wij ons in de crewruimte gesetteld waardin we een heerlijk biertje genuttigd hebben.

Tijdens het optreden van ons voorprogramma BETON hebben we staan te genieten!! Wat een heerlijke band met een goede sound en leuke nummer, wat de band qua performance misschien mistte, maakte zij met sound en overtuiging goed. Dit is een band waar we zeker wat meer van gaan horen!

Na een drie kwartier mochten wij op de bühne, zoals altijd hadden wij binnen 10 minuten de zaak klaar en was de line check voor elkaar.

Daarna direct vol gas naar de set toe: natuurlijk was het direct in de 6e versnelling en na War Pigs, Behind de wall of sleep en into the grave hadden we de stemming goed gezet.

Het was het eerste optreden van Rob met ons en dat is iedereen zeker bevallen, er zijn op het podium wel wat dingen veranderd natuurlijk, Rob is een echte rockdrummer, waardoor zijn geluid live duidelijk waarneembaar is en wij (Wim en ik) ook wat harder staan. Dat maakt voor ons de beleving van de muziek live erg fijn!

De hele zaal was met de nummers mee aan het brullen en veel mensen wisten precies wanneer welke solo’s kwamen en konden de teksten uit hun hoofd. Kortom, na een 1e, 2e en een 3e toegift (we hebben ons laten omkopen met een biertje! 😉 was het publiek pas tevreden en mochten we weer terug naar ons eigen Noord Holland.

Niet nadat we backstage onze shirt ververst hadden en de deo flink hadden aangesproken, want zo een leuk optreden kost je natuurlijk flink wat zweet!

Thuis nog maar even een biertje genomen, al was dat ruim na 3 uur.

Helmond en Chaos metal meeting bedankt voor jullie support en wellicht tot de volgende keer.

Piet Groenewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *