De biografie van Sick Sabbath

Sick Sabbath is een Black Sabbath Tribute band. Onze passie is niet alleen om de muziek van onze voorbeelden te spelen, maar ook zorg te dragen voor een show waarbij het publiek zich heerlijk kan vermaken. De band is ontstaan in 2013 door de samenkomst van een zanger uit de melodieuze rock-metal (Michael Hos) , een doorgewinterde bassist (Wim Brunt), houthakkende drummer (Rob Zwiers) en een oude rocker op gitaar ( Piet Groenewoud).

Sick Sabbath heeft in 2014 eerst veel tijd besteedt aan het instuderen en het goed neerzetten van de sound en de act van Black Sabbath. Sinds 2015/2016 staat Sick Sabbath op diverse locaties en spelen ze regelmatig in het clubcircuit (Manifesto – Hoorn, P3 – Purmerend, Waterhole – Amsterdam, etc.). In 2017 staan ook al enkele festivals geprogrammeerd. Sick Sabbath is dus bovenal een liveband. De ambitie van Sick Sabbath is om uit te groeien tot een grote en professionele act die dankzij hun enthousiasme en energie niet snel vergeten zal worden.

Ozzy era

Tijdens een optreden van Sick Sabbath kunt u naast de bekende nummers van Black Sabbath zeker ook genieten van de act van de band: frontman (H)ozzy zorgt naast de herkenbare zang voor veel lol en onzin op het podium en neemt het publiek maar wat graag mee. Soms is hij niet van de echt Ozzy te onderscheiden. De spetterende riffs van de gitaar en de stevige muur van begeleidend geluid van de bas en de drums zorgen voor een totaal beleving. Ondanks dat Sabbath muziek misschien niet direct dansbaar genoemd kan worden, gaat het publiek meestal helemaal los.

Klassiekers als Iron Man, War Pigs, Black Sabbath, Children of the Grave (riep er iemand Paranoid?) ontbreken natuurlijk niet aan de setlist. Maar wat dacht u van de vergeten parels als N.I.B., Fairies wear boots, The Wizard, Hand of Doom en Never say die? Ze komen allemaal voorbij en hoe! Sick Sabbath’s eigen Hozzy is een bijzondere verschijning die u niet snel zult vergeten.

Kortom de mannen zetten Black Sabbath neer met dezelfde attitude als in de jaren 70. Het klinkt als Black Sabbath, het ziet er uit als Black Sabbath, het kraakt en zingt soms, maar dat hoort bij het tijdperk. Geniet van het enthousiasme en spelplezier van de mannen en de stap terug in de tijd met de act van Sick Sabbath.