Het verhaal van Michael ‘Hozzy’ Hos

Kocht op zijn 15e zijn eerste gitaar, leerde drie accoorden en begon zijn eerste band. Door zijn ouders aangestoken met de rock’n roll van Little Richard, Elvis Presley en vele anderen. Met name de ruige kant van deze rock en het gitaargeluid deed hem als snel overstappen naar de glamrock van de jaren 80.

Die gitaren konden harder, zeker in die tijd. Van Bon jovi, naar Iron Maiden tot Slayer! En dan de zang van grootheiden als Bruce Dickinson (Iron Maiden), Michael Kiske (Helloween) en Geoff Tate (Queensryche). Wow, dat wilde hij ook. Maar ook grootheden als Judas Priest, Rainbow, Black Sabbath werden muzikaal opgezogen.

Speelde (gitaar natuurlijk) en zong in diverse bandjes van grunge, tot metal en inmiddels zelfs progresieve metal. Maar als Hos Hozzy word is er eigenlijk geen Michael meer. Hozzy comes to life met deze mannen, de nummers komen tot leven en de dat gekke… tsja, of dat er al inzat al die tijd?

Andere band

Naast Sick Sabbath speelt Michael nog in zijn ‘serieuze’ bandje. Waar hij met de mannen van Ulysses. Stevige progresieve rock/metal maakt. Hij zingt en schrijft daar mee aan mooie ingewikkelde en emotionele nummers. Heel andere koek, maar wel lekkere koek met een beetje ingewikkeld recept.