Het verhaal van Wim Brunt

Op de middelbare school groeide vooral de interesse in de gitaar en schoolbandjes. Gitaristen liepen er genoeg rond, bassisten veel minder. Al snel werd me gevraagd of ik de switch wilde maken. Dat was geen probleem, en zo startte een muzikale carrière die nog steeds voortduurt.

In het begin werden het vooral nummers nagespeeld van o.a. Hendrix, Rolling Stones, Black Sabbath; later ging de interesse meer richting jazzrock en het maken van eigen werk (o.a. rock, pop, country en folk). Door de jaren blijft de liefde voor het spelen van bas en gitaar groeien, vaak in combinatie met theater- en showelementen.

Het is geweldig na al die jaren weer bij de muziek van Black Sabbath terug te komen. De nummers zitten goed doortimmerd in elkaar; met een mooie balans tussen zang, gitaar, drums en bas. Geezer is een bassist met gitaarachtergrond waardoor hij voortdurend zoekt naar melodische uitstapjes rond de hoofdlijnen van het nummer. Een manier van spelen die veel vrijheid geeft en me erg aanspreekt. Alleen jammer dat ze zo weinig met achtergrondzang deden.