Alex Otte

Sick Sabbath - Alex Otte

Het verhaal van Alex Otte

Alex Otte: “Vanaf mijn tiende wilde ik drummen maar helaas, dat mocht niet. Te veel lawaai en je gaat maar gitaar of iets anders spelen, kreeg ik te horen. Het werd keyboard maar echt leuke liedjes leerde ik er niet mee. The Beatles, Deep Purple, The Doors en Ten Years After vond ik toen veel mooier. Dat waren echt bandjes met iets magisch.”

“Bijna 20 jaar later kreeg ik de kans om te gaan drummen in een goede omgeving. Een hele lange stille wens ging in vervulling en na een jaar les kwam ik in een bandje wat de jaren 60 en 70 tot leven riep met een leuk repertoire. Totaal onervaren kwam ik erbij. Na een paar gezellige jaren met als hoogtepunt spelen als voorprogramma van De Dijk viel het stil met het bandje maar iets anders leek niet zomaar gevonden. Het werd zoeken in de kennissen kring en later op internet. Het leek wel alsof alle leuke bandjes minstens drie provincies verderop speelden.”

“Tot de advertentie van een Black Sabbath tribute band voorbij schoof. Na een aanmelding, een uitnodiging en een wederzijdse klik, drum ik vanaf 2014 met veel plezier alle classics uit het land dat Black Sabbath heet.”